torstai 22. helmikuuta 2018

Millainen on hyvä lenkki?

Eräänä päivänä miulla oli oikein kunnolla aikaa lenkittää koirat. Tuolla normaalilla metsä-/peltolenkki reissulla rupesin miettimään millainen on hyvä lenkki noin niinkuin kunnon kohotuksen kannalta.

Alkulämmittely
Hihnassa lyhyt ja tasavauhtinen lenkki. Kroppa lämpiää ja ei tule turhia revähdyksiä kun vapaana kirmaaminen ja leikkiminen kaverin kanssa on parasta evör.

Eteneminen
Lenkki etenee kokoajan. Ei jäädä seisoskelemaan paikalleen ja ihastelemaan maisemia (vaikka toki sekin on joskus ihan paikallaan :) ). Meillä pojat jättää turhat leikkirälläykset vähemmälle, kun lenkki etenee kokoajan.

Alustat
Vaihtelevuus ennenkaikkea. Tasaista tietä, jossa voi lenkin lomaan yhdistää esim. lyhyitä paikallaoloja ja liikkeelle lähtöjä. Kapeaa ja epätasaista polkua, jossa joutuu miettimään miten ja minne tassut asettelee. Tasaisella alustalla pehmeä lumikerros, jossa koiran koosta riippuen joutuu kahlaamaan/enemmän nostelemaan jalkoja (vrt. matalassa vedessä kahlaaminen).

Loppujäähdyttely
Hihnassa tasaista, letkeää tassuttelua kotiin. Jos oikein viitseliäs on, tekee koirille venyttelyt vielä kotona.

Tuollainen lenkki onnistuttiin tekemään ja miun mittapuulla tuo on hyvä ja ennenkaikkea monipuolinen lenkki. Koirat nauttii ja kotiin palatessa kuuluu pian tasainen, tyytyväinen tuhina. 
Reillä varsinkin on hieman ärsyttävä tapa hyökkäillä päin sekä näykkiä niskasta ja takajaloista. Tälläinen etenevä lenkki saa sen pysymään erossa Uljaksesta ja U parka ei joudu ikävien hyökkäysten kohteeksi. 

Ollaan tosi kiitollisia meidän lenkkimaastoista. Monipuolista maastoa kesät ja talvet. Pääsee käytännössä heti kotiovelta maastoon. :) Vielä kun uintipaikka sekä hiekkatiet olisivat lähempänä niin meidän kuntoilu ois täydellistä. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti