Trimmausta


Teen kotitrimmejä  koneella leikattaville koirille sekä näyttelytrimmejä englanninspringerspanieleille!

Trimmaan koirat kotonani tai voin myös tulla koiran omaan kotiin trimmaamaan sen.

Kysy lisää:
satu.m.kokkonen@gmail.com 

Kotitrimmit koneella leikattaville koirille
Näyttelytrimmit englanninspringerspanieleille


Ohjeita trimmaukseen tuleville koirille:

Tuo trimmaukseen aina puhdas, kuiva ja takuton koira. Jos koirallasi on takkuja, joita et saa selvitettyä itse, mainitse siitä aikaa varatessasi. Takkujen avaaminen vaatii aikaa. Jos koirasi turkki on pahasti huopaantunut, usein paras ratkaisu on ajella takkuuntunut turkki pois ja aloittaa uuden kasvattaminen.  Muista, että huopaantunut turkki on terveysriski. Turkin alla voivat erilaiset loiset ja ihotulehdukset muhia aivan rauhassa. Lisäksi takkuuntunut turkki kiristää koiran ihoa ja voi aiheuttaa kipua.
 
Koirat, joiden turkki leikataan saksilla tai koneella, on pestävä hyvin shampoolla edellisenä päivänä. Pesu on hyvin tärkeä toimenpide erityisesti trimmauskonetta- ja saksia ajatellen – lika  tekee niistä hyvin nopeasti käyttökelvottomia! Lisäksi kunnolliset trimmausvälineet ovat arvokkaita.
Pitkäkarvaiselle koiralle kannattaa käyttää pesun yhteydessä myös  hoitoainetta sähköisyyden välttämiseksi. Leikattavien koirien turkki tulisi selvittää ja kuivata huolella ennen trimmiin tuloa.
  
Takkujen selvittäminen on usein koiralle ikävä kokemus. Koiran ja omistajan kannalta olisikin parasta  se, ettei takkuja päästetä syntymään ja turkista pidettään säännöllisesti huolta. 

Totuta koirasi jo pennusta saakka hoitotoimenpiteisiin ja erityisesti trimmauspöydällä olemiseen. Näin trimmaustilanne on koiralle tuttu ja sujuu hyvin. Monet koirat ovat aluksi eri mieltä omistajiensa kanssa erilaisten hoitotoimenpiteiden suorittamisesta –tärkeintä  on, että olet päättäväinen etkä anna koirallesi periksi. Pennut kannattaa trimmata jo hyvin nuorena, vaikka varsinaista trimmattavaa ei paljoa olisikaan. Näin pentu oppii nopeasti, että hoitotoimet on tehtävä säännöllisesti. Ilmoitathan trimmaajalle, jos koirasi saattaa käyttäytyä agressiivisesti, sillä on jotain sairauksia tai iho-ongelmia.

Ulkoloiset, rokotukset ja tarttuvat taudit.
Huolehdithan, että koirasi rokotukset ovat voimassa ja ettei siinä ole ulkoloisia. Ulkoloisista yleisimmät, kirput ja täit, tarttuvat hyvin helposti.Koira tulee olla madotettuna säännöllisesti. Ethän myöskään tuo trimmiin koiraa, jolla on nenäpunkki, kennelyskä tms. sillä ne tarttuvat hyvinkin nopeasti koirasta toiseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti