Uljas
FI, EE, LV & BY MVA,  BY JMVA, LT JV-13, OGRE V-14  Ocean Pitfal Kir Royale
s. 17.9.2011
Englanninspringerspanieli
Uros
Maksa-valkoinen
Isä: FI MVA Barecho Young at Heart "Torsti"
Emä: Ocean Pitfal Glennette "Iines"
Kasvattaja: Suvi Lindholm / kennel Ocean Pitfal

Lonkat: C/C (11/2014)
Kyynärät: 0/0 (12/2012)
Selkä: Terve (12/2012) kuvattu alle 2-vuotiaana, joten virallista lausuntoa ei ole.
Silmät: Terveet (11/2012)

Meriitit:
RYP2, 2 x ROP, VSP, 6 x SERT, 4 x VARA-SERT, 4 x ROP-JUN, 5 x JUN-SERT, 3 x ROP-pentu.
 
 Hyväksytty taipumuskoe - SPA1.  
 
Agility maksi 2 (1xLUVA)

Pidemmän aikaa minulla on ollut haave toisesta koirasta. Ensimmäisen kerran näin Suvin koiria Kerimäen ryhmänäyttelyssä keväällä 2009 ja jo silloin katsoin, että vau mitä koiria. Mielestäni ne olivat kauniita ja luonteeltaan miellyttäviä. Keväästä 2009 saakka kävin säännöllisesti seuraamassa Suvin nettisivuja. Alkuperäinen suunnitelma oli ottaa pentu ensi keväänä, olinhan aina sanonut haluavani seuraavaksi kevätpennun, kun Suvilla oli tarkoitus astuttaa minua miellyttävä narttu mukavalla uroksella.
Otin Suviin yhteyttä sähköpostitse ja niin me sitten tutustuttiin pikku hiljaa toisiimme. Suvilla oli samaan aikaan kasvamassa K-pentua luonaan ja tottakai pentukuumeinen kävi usein katsomassa pennuista kuvia. Uljas oli pentueen lupaavimpia uroksia ja kun sille ei kuitenkaan kotia löytynyt kävi kiusaus liian isoksi. Kun Suvi viellä näytti vihreää valoa Uljaksen meille muuttoon oli enää tehtävänä Jussin ympäri puhuminen. Niinpä siinä sitten kävi, että ajelimme Kotkaan saakka ihastelemaan pentua ja kotia tullessa autossamme olikin kaksi springeriä!

Valtavan iso kiitos Suville tästä elämäni koirasta!

Uljas on aivan erilainen pentu mitä Manu oli. Uljas on rohkea, määrätietoinen, ketterä ja äänekäs. Puhumattakaan valtaisasta ruokahalusta! Uljas oppii uusia asioita nopeasti ja sillä riittää maltti pidemmäksikin aikaa. Luonnetta tässä pienessä springerissä on paljon!
Murrosikä on alkanut iskemään n. kaksi vuotiaana. Pojat ovat useaan otteeseen selvitelleet välejä kotona ja Uljas on selkeästi ottamassa johtajan paikkaa (Manu on asiasta edelleen eri mieltä).

Näyttelyt
Uljas tuli sillä ajatuksella, että sen kanssa käydään näyttelyissä. Se on hitaasti kehittyvä, joten oletettavasti parhaat päivät ovat vielä edessäpäin! Nuoresta iästään huolimatta, se on ehtinyt saavuttaa paljon.

Agility
Agility on näyttelyiden ohella ykköslaji. Alkeitten opettelu aloitettiin heti, kun rokotukset olivat kunnossa. Uljas omaa hyvän koordinaatiokyvyn ja oppii nopeasti. Esteistä vaikein suoritettava on kepit ja ne vaativat PALJON töitä. Uljas lukee hyvin ohjausta ja korjaa paljon ohjaajan virheitä.
Uljas kilpailee Maksi 2 -luokassa.


Vepe
 Kävimme Uljaksen kanssa Vepen alkeiskurssin kesällä 2013.