keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Minsk, Valko-Venäjä 21.-25.2.2013

Matkailu avartaa ja nyt ollaan yhtä titteliä ja kourallista kokemuksia rikkaampia! :) Voin kertoa, ettei mikään lomakohde toi Valko-Venäjä ollu! ;)

Torstaina aamupäivällä starttailin auton nokan kohti Kotkaa. Neljän tunnin köröttely sujui ihmeen kivuttomasti, kun innolla odotin mitä tuleman pitää. :) Heti Suvin nähdessään Uljas "hylkäsi" miut. ;) Suvi viimeisteli Uun trimmin, jutusteltiin niitä näitä, pakattiin autoon Uun lisäksi Wilbertti, Nancy sekä Lime ja myös Maija ja Touho tulivat matkaan mukaan. Kohti Helsinkiä starttailtiin viiden aikoihin ja käytiin Peten koiratarvikkeella nopeasti ostamassa matkakupit autoon, show footia sekä pitihän koiralapselle alekorista lelukin ostaa.

Kuninkaantien ABC:ltä otettiin viel kyytiin punainen irlanninsetteri Diesel. Satamassa aloitettiin samantien linja-auton täyttäminen. Satamassa ennen meitä olivat jo Linnea ja Vilma sekä Arja ja Chili. Nopeasti oli linja-auto tavaraa ja koiria täynnä! Uljas matkusti Touhon kanssa samassa häkissä ja kivakiva, poikien häkki oli nostettu isompien häkkien päälle. =/ Myös Nancy ja Lime matkustivat korkeammalla. Nartut oli kuitenkin huomattavan paljon helpompaa nostaa häkkiin pienemmän kokonsa vuoksi...

Ennen laivaan menoa käytiin syömässä ja laivamatka Tallinnan puolelle meni hyvin rattoisasti, loistoseurassa tottakai! Tallinnassa käytettiin koirat nopsasti tarpeillaan ja niin startattiin kohti Valko-Venäjää. Bussikuski(t) ajoivat aivan hullua vauhtia! Yllättävän hyvin sai yön bussissa torkuttua ja aamulla heräsin siihen, et oltiin bensa-aseman pihalla Liettuassa. Siinä sit koirat aamutarpeille ja itte kauhun sekaisin tuntein bensiksen vessaan.  Bakteerikammoisen painajainen olisi tuo pysähdys ollut! ;)

Valko-Venäjän rajalla meni jonkin verran aikaa. Pari kertaa syynättiin ihmisten passit ja kertaalleen koirien. Rajalta oli n. tunnin matka Minskiin.
Meidän hotelli ei todellakaan ollut Minskin keskustassa, vaan n. 15 km keskustasta keskellä metsää. Huoneet oli karmeat, varsinkin kylppäri. Lämmintä vettä kuitenkin tuli! Jaoin huoneen Suvin ja Maijan kanssa. Samassa huoneessa koirista olivat: Wilbertti, Nancy, Uljas ja Touho. Wilbertti joutui olemaan häkissä oikeastaan kokoajan. Ei olis tullut toimeen Uun kanssa. Touho otti Uljaksesta itselleen isoveljen ja seurasi sitten Uljasta ihan joka paikkaan ja nuoli Uun suupieliä vähän väliä. Ihana pentu pentunen <3 Käytettiin viel koiria juoksemassa vapaana läheisellä jäällä/rannalla. Ei ollu hirveesti koirilla menohaluja. Ne nukkuikin tyytyväisinä koko yön, paitsi Wilbertti jota ärsytti suunnattomasti olla häkissä. ;)

Aamupalat molempina päivinä olivat TODELLA karmeat. Juustovoileipä linjalla mentiin lauantai. Sunnuntaina sai mahan täytettä vähän enemmän mm. raejuustoa majoneesilla (YÖK), pannareita Creme Fraichella sekä munakasta (+leipää).
Näyttelypaikalle starttailtiin heti kahdeksan jälkeen molempina aamuina.

Lauantaina kehä oli vähän vaille kaksi iltapäivällä. Näyttelypaikka oli ahdas ja koiria sekä ihmisiä paljon. Kohtalaiset paikat saatiin kuitenkin häkeille ja siinä sit päivä hengailtiin ja naureskeltiin paikallisille händlereille ja heidän vaatteillee. :D Käväistiin myös lähikaupassa ihmettelemässä paikallisia sapuskoita sekä ostamassa itselle syömistä ja juomista.

Lauantaina enkkujen tuomarina oli Viktor Shiyan Ukrainasta. Tuomari oli supernopea! Ei meinannut hänen vauhdissaan pysyä! :D Tulokset olivat seuraavanlaiset:
Touho ROP-pentu
Uljas Jun SERT--> BY JMVA
Lime ROP- jun, Jun SERT
Chili AVO ERI 2
Vilma KÄY ERI 1 SERT
Nancy VAL ERI 1 SERT, CACIB--> C.I.E
Wilbertti VET ERI 1, ROP VET, ROP, VET BIS 4, RYP 4
Kasvattajaluokka BIS 3. Kasvattajaluokassa esiintyi: Uljas, Vilma, Chili ja Nancy

Sunnuntaina tuomarina oli Miklos Levente Unkarista. Tämä tuomari olikin jo tarkemmin ja päivän aikana seurattiin hänen jakavan myös EH:ta ja jättävän koiria ilman SERTiä. Etukäteen tiedettiin tämän tuomarin olevan liiketuomari. OP-laisista tämä tuomari tykkäsi! Tulokset hienot myös sunnuntaina! :) Suvi yritti siirtää Uljasta nuorten luokkaan ja sen pitikin olla mahdollista, mutta eipä sit ollutkaan. Noh, U kilpaili sit junnuissa edelleen.
Touho ROP-pentu
Uljas ROP-jun, Jun SERT
Lime Jun SERT --> BY JMVA
Chili AVO ERI 
Vilma SERT--> BY MVA, CACIB, ROP, RYP 4
Nancy VAL ERI 1, SERT --> BY GRAND MVA
Wilbertti VET ERI 1, ROP VET, VET BIS 4
Kasvattajaryhmä BIS 4 (Uljas, Vilma ja Nancy)

Sunnuntai-iltana päästiin n. seitsemän aikoihin ajelemaan kotia kohti. Ettei kaikki menisi ihan nappiin, passitettiin meidät vähän ennen rajaa ulos bussista, mukamas siksi ettei bussissa saa olla ihmisiä kun sitä tankataan?!? Niinpä niin... Rajalla meni superpitkään, vaikka siellä ei edes jonoja ollut. Ja taas kuski ajoi aivan hillitöntä vauhtia...
Aamukuuden aikoihin oltiin Tallinnassa ja vietiin koirat aamulenkille. Sitten mentiin aamupalalle sataman vieressä olevaan hotelliin ja oli luksusta saada kahvia ja todella hyvä hotelliaamiainen! :) Käytiin vähän läheisessä marketissa shoppailemassa ennen laivan lähtöä.

Helsingissä oltiin yhden aikoihin ja tavaroiden poispurkaminen oli oikea pikakelaus! Ison bussin saa tyhjennettyä hämmentävän nopeasti! Itse olin kotona vasta puol yhdeksän illalla. Ei todellakaan ollut herkkua ajaa neljää tuntia autolla, ja puolet matkasta viel pimeässä. :(

Kaikessa karmeudessaan reissu oli todella mukava! Matkaseura mitä parhainta ja tulokset loistavat! :) Matkaan mahtui paljon naurua, ystävystymistä, kommelluksia ja ihania (ja myös vähemmän ihania) muistoja. :) Iso kiitos Suville ja koko OP-tiimille! :) 

 Kasvattajaluokka lauantaina: OP Kir Royale, OP Elestren Iris, OP Jai Ho & OP Eilidh Light
 Tuore Valko-Venäjän Juniorimuotovalio Ocean Pitfal Kir Royale 17 kk <3

1 kommentti:

  1. Onnea Uljaksen ekasta tittelistä. :D
    Mukava reissu oli! Kiitos vaan kaikille matkaseurasta! :D

    VastaaPoista