tiistai 2. heinäkuuta 2013

Ajatuksia kouluttamisesta

Uuden lajin aloittaminen on hauskaa. On uusi ryhmä ja treenikaverit, uudet kouluttajat ja tottakai uudet asiat mitä opetella. Intoa on ja treeneihin meno jännittää mukavasti koko päivän. Samat fiilikset toki herää myös tuttujen lajien kohdalla ryhmän vaihtuessa tai uuden kouluttajan opissa.

Itselle ahdistavinta on kuitenkin eri kouluttajien erilaiset neuvot ja niiden soveltaminen ja parhaiten toimivien noukkiminen omalle koiralle. Jos jo itse liikkeen/tehtävän opettaminen on haastavaa ei suinkaan helpota erilaiset ja joskus jopa ristiriitaiset ohjeet. Mistä ihmeestä voisin tietää mikä sopii juuri meille ja mikä ei? Onko se vain pakko mennä ja kokeilla ja kantapään kautta löytää se "meidän juttu".

Nämä asiat pohdituttaa nimenomaan vepen kohdalla. Esim. agissa en oo kokenu saaneeni näin vaihtelevaa ohjausta. Korkeintaan uusia näkökulmia ohjauksen hiomiseen paremmaksi. Agissa ei oo tullut tilannetta, että yksi sanoo tee näin ja seuraavalla viikolla toinen kouluttaja sanoo, että älä tee näin. 
En missään nimessä aliarvioi saamiani ohjeita ja hyvin on kouluttajat kantansa osanneet perustella. Mutta, kun toinen kouluttaja onnistuu uskottavasti kumoamaan edellisen viikon perustellut ohjeet!

Miten muut ootte suhtautuneet eriäviin tapoihin opettaa uusia asioita koirillenne?? Miten osaatte poimia ne oikeat ja parhaiten teille itsellenne sopivat ohjeet?

Itsekkin olen toiminut/toimin kouluttajana. Väkisinkin rupeaa miettimään kuinka ristiriitaisia ohjeita sitä itse antaa? Itse yritän myös perustella omaa kantaani ja erittäin mielellään otan koulutettavilta vastaan palautetta heidän oman koiran oppimisesta.


1 kommentti:

  1. No minä ja Primavera ollaan saatu paljonkin ristiriitaisia ohjeita agilityssa...toinen sanoo toista ja toinen toista. Koen sen hankalaksi.Ja se mikä sopii toisen koiralle, ei välttämättä sovi mun koiralle. Mutta hankalaa on, jos on vain yksi kouluttaja. Uusia ideoita ja uutta näkökulmaa saa toisilta kouluttajilta, siksi mielelläni kävisin useammassa ryhmässä. Primavera ei ole koskaan sietänyt, että samaa asiaa toistetaan ja toistetaan...
    maire L

    VastaaPoista