perjantai 8. syyskuuta 2017

Mysteeri Manu




Vanhalla herralla on ollut huono kesä. Tai voisi varmaan sanoa että huono vuosi, mutta mennyt kesä oli huonompi kuin aikoihin. Pappa vetäytyi entistä enemmän omiin oloihinsa, ei viihtynyt ulkoilemassa takapihalla ja Uljaksen kanssa tuli paljon yhteenottoja kun ärsytyskynnys oli madaltunut hyvinhyvin matalaksi. Manu oli siis selkeästi kipeä eikä ennen hyvin riittäneet ja toimineet kotikonstit enää auttaneet.

Tämän viikon tiistaina käytiin eläinlääkärissä. Yhteisymmärryksessä ell:n kanssa otettiin perusverikokeet sekä kilppariarvot sekä kuvattiin selkä lannerangan alueelta, sillä sitä Manu aristaa. Nopea neurologinen tutkimus ei viitannut neurologisiin ongelmiin. 

Selän kuvaamisesta oli aikaa jo vuosia ja silloinhan kuvissa ei näkynyt mitään. Noh, eipä näkynyt nytkään! Nikamavälit kauniin tasaiset eikä luupiikkejä missään. Yksi ainoa nikamaväli oli hieman matalampi kuin muut, mutta se ei selittäisi mitenkään selän aristusta ja kipua. Myöskään kilppariarvoissa ei ollut huomautettavaa. Ne otettiin muuttuneen käytöksen vuoksi. 

Koska perus veriarvot oli priimaa päätettiin aloittaa tulehduskipulääke kuuri ja samalla Gabapentin pienellä annoksella. Tulehduskipulääkettä on reseptillä jemmassa jatkoa ajatellen, jos tarve tulee.
Tämän lisäksi korviin vielä Canofite tipat.

Maksoin käynnistä itseni kipeäksi ja vieläkään ei tiedetä mikä Manua vaivaa. Kipulääkkeet kuitenkin auttavat nopeasti ja jo nyt meillä asustaa paljon rennompi pappakoira. Hoitona siis vain hierontaa, BOT, akupainanta/akupunktio ja laser kipulääkkeiden lisäksi.

Huvittavinta ehkä tässä on, että sain lääkäriltä ja hoitajalta varoitukset, että nuppi voi papalla olla sekaisin gabasta johtuen :D Noh, ei oo menny nuppi sekaisin. Ehkä yhtenä aamuna nukkui aamu-uniaan hieman sikeämmin. Ihan käsittämätön lääkkeensietokyky tuolla meidän herralla, joka ei kuitenkaan oo mömmöjä elämänsä aikana joutunut juurikaan popsimaan. :D Mikälie sekakäyttäjä ollut edellisessä elämässään :D 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti