torstai 3. elokuuta 2017

Showpentu

Myös näyttelyharjoittelu kuuluu meidän taloudessa pennun treenikohteisiin. Reino on harjoitellut seisomista jo muutaman viikon ikäisestä lähtien kasvattajan luona ja seisomisharjoitukset on jatkunut myös meillä. Lisäksi treenataan liikkumista ja kehitetään itseluottamusta ja showasenteen kehittymistä. Sen verran syvällä olen tuossa näyttelyharrastuksessa, että ihan vaan hyppimättä juokseminen ja jotenkuten paikallaan seisominen ei riitä ;) Ja otsa rypyssä ei tätä(kään) tehdä vaan kivaa on oltava, silloin myös näyttää hyvältä. :) 

Ensimmäinen "julkinen" näyttelyhihnassa olo tapahtui viikko sitten PoKS:n näyttelytreeneissä. Lähdin asenteella, että kunhan pentu keskittyy minuun ja miun kanssa tekemiseen välittämättä muista. Pentuhan yllätti eikä välittänyt edessä tai takana juoksevista lainkaan. Seisominenkin sujui, vaikka muita koiria oli ja ne liikkuivat ja puuhasivat omiaan edessä sekä takana. Mainio pentu. Saatiin myös ihan kivoja liikepätkiäkin aikaiseksi, siis miun kriteereillä kivoja. ;) Kannatti käydä. Ja mikä parasta, hihnanajatke pääsi jutustelemaan kavereiden kanssa, joita näkee liian harjoin. :D 

Lauantaina suunnattiin Sohvin Valinnan mätsäriin. Reipati "kisasi" pennuissa saaden punaisen nauhan ja isossa kehässä oli ensimmäinen, joka "tippui" pois palkinnoilta. Päivä oli kuuma ja odottelu venyi todella pitkäksi. Pentu oli aika väsynyt, mikä näkyi liikkeissä. Hienosti se kuitenkin tsemppasi ja käyttäytyi todella mallikkaasti "näyttelypaikalla". <3 Ihanan mutkaton ja helppo pentu ottaa mukaan minne vaan. :)
Kuvasta kiitos Sohvin Valinnalle :)

Tyyppi ei paljoo stressiä ota <3
Mätsärissä jäin kaipaamaan yksilöliikkeitä, niitä ei pyydetty lainkaan. Mielestäni ne on jopa tärkeämpää treeniä kuin kaverin kanssa juokseminen, vaikka mätsäri ei olekkaan virallinen näyttely. Iso osa siellä kuitenkin on treenaamassa niitä virallisia varten. :) Näin ainakin itse koen asian ja toimin ollessani tuomarina. Tuomarin tehtävä ei ole helppo, tiedän. :D Ja vaikka odottelu venyi pitkäksi, oli kuitenkin mukavaa että pennut saivat aikaa ja aratkin saivat sopeutumisaikaa. 

Nytpä ei sitten Reipatille ole mitään näyttelyhommia suunnitteilla ellei sopivasti joku mätsäri satu aikatauluun. Viralliset kehät kutsuu vasta ensi keväänä. Uljas näyttäytyy tauon jälkeen reilun viikon päästä EloKareliassa sekä lauantaina että sunnuntaina. Näillä näkymin myös Reino lähtee tutustumaan näyttelymeininkiin ja häkissä oloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti